Forside
rejsebeskrivelser
forsvaret
om mig
billeder
kontakt
projekter
affiliates
links
 

Berlin 2005

 

Dette vil være en kort rejsebeskrivelse af vores påskeferie i Berlin i marts 2005. Jeg har disponeret siden som følger:

Her bestilte vi - Billeder og tekst

Her bestilte vi:

Vi kørte selv til Tyskland. Det tog 6-7 timer inkl. færgeoverfart. Der er egentlig ikke så mange muligheder når man kører selv. Det hele går vi scandlines og rødby-puttgarden, eller gedser - rostock. Rødby har den korteste sejltur, og den billigste billet, omvendt, så skal man køre flere kilometer, end hvis man vælger via Gedser. Så det er en smagssag om man vil tage den ene eller anden vej - økonomisk er der ingen større forskel, hvis man også inkluderer de ekstra kilometer bilen skal køre ved den korte sejlads.

Man kan jo selvfølgelig også flyver derned - det er ret hurtigt. Klik på linket herunder for at finde et nemt og overskueligt sted over bureauer som sælger flybilletter:

http://jesperschultz.dk/book/booking.php

Den klassiske bog turen går til Berlin er altid god at have. Jeg køber altid min rejsebøger online, hvis man skal ned i en boghandler, så er de udsolgt halvdelen af gangene. Klik på bogen og kom direkte hen til en butik hvor du kan købe bogen.

Hvis du klikker på bogen, kan du læse mere om den og evt. købe den hvis du lyster. Alternativt kan du søge efter andre titler i søgeboksen herunder:

Hvis du flyver derned, så kan du selvfølgelig leje en bil. Søg i nedenstående boks for at få det bedste tilbud i den periode i skal bruge bilen i.

Klik her for at gå til siden hvor du kan søge blandt mange biludlejningsfirmaer

billeder og tekst

Berlin er uden tvivl et besøg værd. Vi var der som sagt kun 4 dage, så det er begrænset hvor meget du kan komme i dybden, men omvendt så er fire dage også nok til at se "de store" steder og dem er der virkelig nogle af i Berlin.

Men du kommer ikke uden om at besøge Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Kurfürstendamm, Potsdamer Platz, Unter den Linden, Alexanderplatz, fjernsynstårnet m.v. Alle bygninger og steder står ligefrem i kø for at blive set. Man skal ikke bevæge sig langt for at få kultur. Derudover er Berlin også en flot by og relativ pæn og ren. Jeg vil ikke spilde så meget krudt på selve hovedstaden, Berlin er supergodt dokumenteret i bøger og på nettet - du bør i hverfald kigge på wikipedia: Berlin

 

Næ, grunden til jeg vælger at skrive netop denne rejsebeskrivelse, skyldes vores besøg i Sachesenhaussen.

"Sachsenhausen var en koncentrationslejr i Tyskland. Den blev opført 12. juni 1936 i Oranienburg i udkanten af det nordlige Berlin"

Det er første gang jeg har besøgt en koncentrationslejr, men jeg tror ikke det bliver sidste gang. Da jeg besøgte Berlin for 15 år siden var der stadig lidt spændt stemning i Berlin, men i dag er den en europæisk storby med masser er seværdigheder, men den hviler på en tid - en tid som efter 60 år svinder mere og mere i hukommelsen, men et besøg i Sachsenhausen roder op i de sidse gløder, og giver virkelig tid til eftertanke.

Det er et stort område, det er faktisk grufuld stort, når man tænker på hvad der skete derinde. I dag er det lavet om til et museum, og jeg må virkelig tage hatten af for tyskerne, det er et fantastisk museum, udover man kan se resterne af barakkerne og pigtråden omkring lejrene, så er der rigtig mange billeder og historer, som fortæller hvordan det har været - hvor var det dog forfærdeligt. Jeg må være ærlig og sige, at tyskerne virkelig løfter den tunge arv, og uden at skjule noget viser hvordan det virkelig var. Da vi besøgte lejren, var der vel omkring 500 gæster, det var et stort område, så der var masser af plads, men ansigtsudrykkene i folk man gik forbi sagde alt. Jeg har aldrig oplevet så meget tavshed et offentligt sted. Der var flere gymnasieklasser på besøg da vi var der, de var så stille som sad de til en skriftlig eksamen.

Det er virkelig et besøg værd. Ved indgangen til "Gedenkstätte und Museum Sachsenhausen", står at "Dette sted aldrig må blive glemt" og det er virkelig et godt ordvalg. Da vi kørte hjem fra lejren var vi stadig berørt af besøget. Pludselig på hjemturen sagde jeg, "hov, vi købte da egentlig ikke nogen billet" - der var fri entre hele året, men tænk...kan man som stat virkelig tage penge for at se et bevis for en så grum fortid.... nej vel?

Hvis du har mulighed for at besøge Sachenhausen på dit besøg i Berlin, så må du ikke gå glip af denne oplevelse!

 

Som altid kan du skrive til mig, hvis du har spørgsmål eller kommentarer

Skriv til mig

Rejsebeskrivelsen er sidst opdateret:

 


Bookmark and Share

,