Forside
rejsebeskrivelser
forsvaret
om mig
billeder
kontakt
projekter
affiliates
links
 

Velkommen til lanzarote

          Lanzarote  

De Kanariske Øer, Spanien 2003

 

På denne side vil der være en kort rejsebeskrivelse af vores ferie - en uge på Lanzarote. Hovedformålet med ferien var ren afslapning. Det er derfor begrænset hvor meget vi har oplevet. Nedenfor er der forslag til hvad man kan beskæftige sig med på Lanzarote - udover solbadning og druk.

Hvis du klikker på bogen, kan du læse mere om den og evt. købe den hvis du lyster. Alternativt kan du søge efter andre titler i søgeboksen herunder:

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse!

Lanzarote er hvad jeg forstår ved ulideligt masseturisme. Vi var der heldigvis i midten af juni, hvilket betød er der ikke var så overbefolket endnu. Lanzarote er stærkt præget af at være en vulkanø. Der er lava overalt og meget goldt. På strandpromenaden bugner det med butikker som sælger souvenirs til overpris med billeder og tekst fra Lanzarote. Det eneste interessante der er at købe på Lanzarote er digitale fotoapparater. De ægte koster kun 60% af prisen i Danmark og så er der europæisk garanti. Men man skal passe på - der er masser af kopiprodukter, og du kan sagtens få et videokamera til under 100 Euro. Generelt er prisniveauet rimeligt højt. De lokale har øget priserne efter Euroens indførelse.
Vi boede på hotel Parque Tropical. Det var et fint lejlighedskompleks med adgang til lækkert poolområde og kun 200m. til en fin badestrand. Størstedelen af tiden brugte vi i ved stranden eller poolområdet. En overskyet dag lejede vi en bil. Det kostede 25 Euro med fri KM. Du kan sagtens nå at køre hele øen rundt på en dag. Derudover "købte" vi også et arrangement hos vores rejsearrangør Star Tour. Eller rettere sagt, så havde vi nogle værdikuponer, så vi kunne komme på en gratis udflugt. Vi valgte den dyreste - Kratergrill. Her gik turen til nationalparken, hvor man fik grillmad som var "tilberedt" og grillet af varmen fra de aktive vulkaner på Lanzarote.

Vi lejede en bil om morgenen da det var lidt overskyet. Vi ville først køre ud til Luse-byerne. Det er en by som tidligere levede af de lus som sad på kaktusserne. De indsamlede lusene og maste dem. Den røde farve blev herefter brugt og bruges stadig til farvning af tekstiler. Vi regnede med at der var et museum e.l. Men vi kunne ikke finde noget, andet end en masse kaktuser. Som tiden løb, gik det op for os, at Lusebyerne bare var et by-navn og at der ikke var noget at se, andet end deres kaktusmarker. I stedet besøgte vi en kaktuspark i nærheden, som var OK. Det var ikke nogen imponerende oplevelse, men den lå på vejen...
Efter kaktusparken kørte vi nordpå. Vores næste stop var Cueva de los Verdes - den grønne grotte. Grotten er en syv km. lang tunnel, som er presset ud af lave under et udbrud fra vulkanen Corona. Grotten var nok den største oplevelse vi mødte på Lanzarote. Inde i grotten ligger der en 20 cm. dyb grøn sø. Søens blanke spejl giver indtryk af at man kigger dybt ned i jordens indre. Vandet ligger bum-stille, da der ikke er nogle vinde e.l. som kan påvirke vandet. I første øjekast ser det ud som om at der er et kæmpe dybt hul - men det er synsbedrag - faktum er at du ser spejlbilledet fra lofter i grotten - Imponerende oplevelse. På vejen op til Lanzarotes nordligste punk, kørte vi ind til en lokal vinbonde og købte noget dessertvin. (vi købte kun noget, fordi han begyndte at give os en masse smagsprøver og da vi var helt alene, var det lidt pinligt ikke at købe en flaske hos ham.

Øens nordligste punkt har en imponerende udsigtspost siges det. Vi ville dog ikke betale 5 Euro for at komme ind. I stedet kørte vi lidt væk fra udsigtsposten og fandt en næsten lige så god og gratis udsigtspost.
Efter at have udforsket øens nordligste punkt kørte vi syd på til El Golfo. Her fandt vi den grønne indsø. Indsøen ligge blot 100 meter fra havet. Der er faktisk tale om et tidligere vulkan-krater, hvor den ene halvdel er sunket ned i havet. Badning i søen er forbudt - det skyldes at farven er stammer fra den jern-sulfat som er aflejret fra vulkanerne. Mange af vulkanerne er præget af grønne, røde eller gule farver - henholdsvis kobber-oxid, jern-sulfat og ????? ;-)

Overalt på Lanzarote ser man vulkaner i baggrunden. Boligejere på Lanzarote med respekt for sig selv har har et hegn lavet af lavasten og alle bedene i deres have er dækket med lavaaske og ikke barkflis som der bruges i Danmark. Dette skyldes, at lavasten er god til at holde på fugten. Der findes kun en fodboldbane på Lanzarote med græs - hele øen er dækket af lava og er derfor meget gold. Man ser ikke mange fugle eller andet dyreliv. Derfor dette billede til venstre af dromedarer og vulkaner i baggrunden.
På nogen områder er Lanzarote en imponerende ø. Der er bl.a. en bestemmelse om at alle huse skal være hvide og at de ikke må bygges højere end 2. sal. Når man ikke har en særlig frodig jord på Lanzarote, må man jo leve af noget andet. Derfor har Lanzarote et KÆMPE-ENORMT saltudvindingsanlæg. De lukker havvandet og leder det ud i bassiner. Herefter fordamper vandet og saltet opsamles.

Et par dage efter vores biludflugt havde vi købt en arrangeret til Timanfaya Nationalpark. Turen kostede 47 Euro hos Star Tour heldigvis havde vi gratisbilletter til turen :-). Turen begynder med en køretur rundt i parken og her får man muligheden for at se nogle af de 100 vulkaner og 300 kratere som findes på Lanzarote. Nationalparken har bevaret et unikt vulkanlandskab og man imponeres af den golde natur - der vokser kun ganske få kaktusser man ser ingen fugle eller andet tegn på liv. Enkelte steder kan man fornemme hvordan hvordan lavaen strømmede frem - og her kan man se hvordan lavatungerne fortæller hvor langt lavaen kom inden den blev nedkølet - det ligger som et fint glat tæppe over terrænet. Efter rundturen får man en lille demonstration af hvor varm undergrunden er. Først graver de noget grus om fra ca. en meters dybde og ligger det i hånden på turisterne - det er så varmt at man bliver nødt til at smide det på jorden. Herefter kaster de hø ned i et tre meter hul de har udgravet - og efter få minutter antændes hø'et af den voldsomme varme. Herefter hælder de en spand vand i et rør som er gravet 6 meter ned i joden og få sekunder efter er kaffen klar... Efter demonstrationen er der middag i restauranten - der har de en grill hvor de kan grille maden over varmen fra undergrunden.
Mens solen gik ned over Timanfaya Nationalpark kørte vi hjem. Jeg tror vi har set det meste af hvad der er værd at se på Lanzarote. Vil du vide mere om rejsemålet kan du købe eller låne bogen "Turen går til..." Du kan også læse meget mere på www.lanzarote.com Udover de vi har besøgt var der også mange som valgte at besøge markedet i Tequise. Det er et lokalt marked som med tiden er blevet til et turistmarked, hvor der efter sigende sælges en masse souvenir-skrammel.

Lanzarote kan også være stedet for de unge, hvis hovedformålet med turen er druk og fester, der er mange diskoteker og barer. Børnefamilier og pensionister kan også følge sig velkommen - der er noget for alle - Lanzarote er virkelig en kommerciel forretning og kan du ikke charterturisme og mange mennesker klumpet sammen, skal du ikke tage til Lanzarote i højsæsonen.

 

 

Rejsebeskrivelsen er sidst opdateret:

 


Bookmark and Share

,