Forside
rejsebeskrivelser
forsvaret
om mig
billeder
kontakt
projekter
affiliates
links
 

Estland 2006

2006

 

Dette vil være en kort rejsebeskrivelse af vores fire overnatninger i Tallinn april 2006. Jeg har disponeret siden som følger:

Her bestilte vi - Billeder og tekst

Her bestilte vi:

Vi bestilte vores billet på nettet - fly og hotel samlet. Vi gav ca. 4500 dkr. for fem dage med fly og hotel med morgenmad - hvilket jeg synes er billigt.

Klik her for at gå til min side hvor man kan søge på mange billige steder

Hvis du klikker på bogen, kan du læse mere om den og evt. købe den hvis du lyster. Alternativt kan du søge efter andre titler i søgeboksen herunder:

Vi fandt det ikke nødvendigt at leje en bil, da busbilletter kun koster 4 dkr for en time i hele Tallinn. Hvis du skal bruge en bil, så vil jeg foreslå nedenstående. Hvis man selv booker er det op til 30 % billgere. Søg i nedenstående for at få det bedste tilbud i den periode i skal bruge bilen i. Du skal blot skrive "biludlejning" i boksen, så føres du over til en side hvor du skal klikke på biludlejning. Derefter skal du blot plotte ind hvor og hvornår du skal bruge bilen:

Ang. forsikringer, så er Tallinn et eu-land og du er dækket af det gule sygesikringsbevis. Det kan godt betale sig at veksle til Estii kroner inden man tager afsted. Det er meget rart at have lidt kontanter når man lander. Vi vekslede 1000 dkr til ca. 2000 EEK (Estii kroner). Det var dog alt for meget. Du kan bruge kreditkort over det hele, så mindre kan sagtens gøre det. Du kan regne lidt frem og tilbage på dette link: http://www.valutakurser.dk


billeder og tekst

Estland er en utrolig flot by - det er den flotteste by jeg har besøgt på alle mine rejser. Der er ikke tale om en hi-tech by, men en by i middelalder stil og den er utrolig velholdt alt ser nyrenoveret ud - hvilket det også er. Det er svært at forestille sig at byen for 15 år siden var en del af Rusland og hvad det indebar. Men de er virkelig kommet efter det. Der er foretaget mange investeringer i Estland, ikke kun fra lokale investore, men også fra Europa og der er mange større brands som har filialer i Tallin.

 

Alle fødevarer er billige, og besøge en restaurant er en ren fornøjelse. Priserne er meget reele. Det dyreste vi oplevede var 500 EEK, og det var på byens fineste italienske restaurant med frølår og hvad dertil hører - det blev små 300 inkl. drikkepenge for to personer!

 

Tallinns centrum er den gamle bydel, som er den jeg omtaler - den er omdrejningspunktet for byen. Rundt om den ligger der en del indkøbscentre og hoteller. Inde i selve den gamle bydel ligger der mange gode og sjove temarestauranter med både lokale og globale genre. Og det er gennemført - Restauranterne er meget flotte, og en god tommelfinger regel er, at hvis kundetoilettet er i orden, så spiller det hele. Og toiletterne på restauranterne, de var virkelig flotte og rene - og så var de stort set alle sammen holdt i samme tema som restauranten.

Esterne er et sjovt folk. Nu kan jeg kun kommentere dem vi mødte i turistområderne. Kort sagt, så er de meget fåmælte. Du kan gå ind i en tom butik, og de ænser dig ikke - de hverken hilser når du kommer eller når du går. Det er ikke fordi de er uhøflige, men sådan er kulturen bare - efter et par dage vender man sig hurtigt til det.

Du kan sagtens begå dig på engelsk, men kan du lidt svensk eller tysk, så kan du også finde dig til rette. Estland er meget besøgt af Finnere og svenskere, så menukort står tit på disse sprog. Byen emmer i det hele taget at være nordeuropæisk. Igennem tiderne har Esterne været besat af mange forskellige nationer, Tyskere, Russere, Finnere, Danskere m.v. Det føles som om at de er bevidste om deres identitet, men samtidig så virker de meget EU-proaktive - vi talte meget om det. De virker ligefrem stolte over at komme "tilbage til Europa" efter Russernes tilbagetrækning.

En anden sjov detalje er at Rusland i 1980 var vært for olympiaden. Estland og Tallinn var stedet hvor der blev sejlet kapsejlads og roning. Det er de meget stolte af. Vi boede på det "gamle" atlet hotel Hotel Pirita Top Spa, et tre stjernet hotel - ikke prangende, men det var helt i orden. Vi havde værelse ud til den Østersøen, eller Finske bugt som den rettelig hedder. Fantastisk flot udsigt. Og hotellet lå 500 meter fra Tallins 5 km lange sandstrand. Nu var der is på vandet da vi var der, men i slutningen af august tror jeg det er rigtig godt. Hotellet var som nævt et "helse hotel" og man kunne bestille alle mulige behandler: 20 forsk. massageformer, skønhedsbehandlinger, musikterapi - der var ingen grænser. Det hele virkede meget professionalt og priserne var under en 1/3 del af hvad det ville koste i København. På hotellet var der restauranter, supermarked, frisør, tandlæge, læger simpelthen alt kunne bestilles og man skal bestille tid med det samme, for der var run på, uden at det var stresset. I hotellets lobby var der gratis trådløst internet og mobildækningen i Tallinn var på fuld styrke alle de steder vi besøgte - men tjek lige prisen inden du tager afsted. De tre net man kunne vælge imellem svingede prisen ml. 3 og 7 kroner pr. minut.

 

Vi følte os godt tilpas - nu besøgte vi Tallinn op til påsken, så vi var der inden sæsonen begyndte og det gav rigtig god plads.

Der er masser at se i Tallinn. Vi var der fra onsdag formiddag til lørdag eftermiddag. Det var nok lige en dag for meget, for vi brugte meget tid på shopping - mange varer er billige, men nogle koster det samme som i Danmark.

Bemærk at det forventes at der gives 10% i drikke på alle restauranter og hoteller. Men det er peanuts - jeg synes det er dem vel ondt.

Udover den gamle bydel, så gik vi nogle lange ture, bl.a. op til TV-tårnet som er en god laaang tur.

Derudover besøgte vi Tallinns store sangstadion. På billedet kan du se scenen, hvor der er plads til 30.000 sangere og 250.000 tilskuere.

På billedet til venstre ses Tsarens sommerresidens. Den er virkelig et besøg værd.

Nu besøgte vi Tallinn i 2 graders varme i midten af April - det havde været godt hvis man var der lidt senere når det var varmere og træerne var sprunge ud.

Hvis vi skulle gøre noget om, så ville vi bestille en returbillet til Helsingki i Helikopter, det tager 90 minutter og koster ned til 85€ - for tre dage i Tallinn er nok og så er der også masser af tid til at shoppe.http://www.copterline.com

Hvis du besøger nedenstående link:

http://www.tallinn.ee

Så kan du hurtigt finde links til kort, restauranter, atraktioner og hoteller. De har noget som hedder et TallinnKort, som giver adgang til transport i op til 72 timer og adgang til ca. 35 attraktioner - vi fravalgte det, men det er selvfølgelig en mulighed.

Klik på dette link for at søge de billigste flybilletter på forskellige danske portaler:

www.jesperschultz.dk/travel

 


Som altid kan du skrive til mig, hvis du har spørgsmål eller kommentarer

Skriv til mig

Rejsebeskrivelsen er sidst opdateret:

 


Bookmark and Share

,