Forside
rejsebeskrivelser
forsvaret
om mig
billeder
kontakt
projekter
affiliates
links
 

USA 2004

Californien, Utah, Arizona, Nevada

På denne side vil der være en rejsebeskrivel fra min tur til USA's vestkyst i 2004. Rejsebeskrivelsen er disponeret som følger:

planlægning - rejseplanen - huskeråd - oplevelserne - hvad ville vi gøre om

Planlægning

Hvordan finder man overhovedet ud af om rejsen skal gå til USA eller ej. For os var det nemt. Dollaren var meget lav (100 US$ = 575 Dkr) og flypriserne helt i bund, så der var nærmest ikke noget valg.

Vi var fra starten enige om at vi skulle være afsted i små tre uger. Ligeledes blev vi enige om at vi ville se så meget som overhovedet muligt uden stress og jag. Samtidig var vi overbevist om at vi ville se staterne på egen hånd og uden guide. Løsningen blev en tre ugers kør-selv-ferie.

Vi valgte vestkysten, da nogle af os allerede havde været på østkysten. Vi kørte rundt i de fire vestlige stater: Californien, Utah, Arizona, Nevada. Vi begyndte med at læse lidt i litteraturen.

Søg efter følgende titler/ISBN i boksen herunder for at se de bøger vi købte, eller klik direkte på bogen.:

Hvis du klikker på bogen, kan du læse mere om den og evt. købe den hvis du lyster. Alternativt kan du søge efter andre titler i søgeboksen herunder:

Hver især skimtede vi de enkelte bøger igennem for at se hvad vi gerne ville opleve. Derefter tog vi et stort kort, og satte en prik alle de steder som vi gerne ville se. Vi skulle både lande og lette fra lufthavnen i Californien, så vi skulle bare finde ud af om vi ville køre med eller mod uret. Vi valgte at køre mod uret.

Se et kort over Californien (bemærk 7 MB)

Vi valgte at købe flybilleterne hos FDM-travel. Der var god service, og prisen var helt i orden. Men du kan sikkert finde de billigste billetter her:

http://jesperschultz.dk/book/booking.php

Vi ville spare så meget som muligt, så vi bestilte kun flybilletterne hos FDM-travel. Bilen bestilte vi selv direkte. Søg i nedenstående for at få det bedste tilbud i den periode i skal være afsted i. Du skal blot skrive "biludlejning" i boksen, så føres du over til en side hvor du skal klikke på biludlejning. Derefter skal du blot plotte ind hvor og hvornår du skal bruge bilen:

Efter at have fundet fly og bil, så manglede vi kun hotellerne. Også dette var meget nemmere end man lige skulle tro. Vi brugte www.Expedia.com og www.hotels.com. Du skal bare skrive byen du vil bo i, så kommer den selv frem med forslagene. Du kan se alle hotellerne og rangordne efter pris, stjerner og beliggenhed - det er supernemt:

Rejseplanen

Hele vores rejseplan kan ses herunder. Det kræver at du har Acrobat reader installeret.

Rejseplanen

Som det kan se i filen, så betalte vi i gennemsnit 40 US$ pr. overnatning pr. mand. Vi var fem personer afsted og vi bestilte altid to værelser. Det sjove i USA er, at man ikke betaler for antal personer, men kun betaler pr. værelse. Og stort set alle værelser er med fire senge. Generelt synes jeg at priserne var meget rimmelige, især hvis man tænker på hvad det koster at bo på hotel i Europa. I rejseplanen kan du se alle de hoteller vi boede på samt hvad vi betalte for dem. Alle hotellerne var bestilt hjemmefra via expedia.com og hotels.com.

Huskeråd

Vi var allerede medlem af FDM, hvis du ikke er det, så bliv det INDEN du tager afsted. Et årsabonnement koster små 500,-. Men det er hurtigt tjent ind. FDM-kortet er med i konceptet "Show your card" og kan anvendes på lige fod med AAA-kortet, som er USA's svar på FDM. Det giver rabat på stort set alt. Der var AAA-rabat på 90% alle de hoteller vi bestilte. På alle entreer er der AAA-rabat o.s.v. Jeg vurderer at vi sparede 3-4000 Dkr. på at være medlem af FDM.

 

En anden god ting er at få lavet et internationalt kørekort. Du skal være opmærksom på, at det internationale kørekort ikke erstatter det almindelige danske, men blot er en bekræftelse af, at du har ret til at køre bil m.m. I realiteten er det internationale kørekort en oversættelse af det danske. Du kan rekvirere en ansøgningsblanket på kørekortskontoret. Du skal være opmærksom på, at et pasfoto samt dit danske kørekort skal vedlægges ansøgningen. Det internationale kørekort er gyldigt i et år og kan ikke bruges i Danmark.

Der er ikke nogen krav til vaciner eller lignende. Men det er selvfølgelig en god ide at have et lille rejseapotek med. Ellers kan man købe alt medicin i USA, det er jo medicinens hjemland. Meget af medicinen kan du få uden recept og kan købes i de fleste supermarkeder og drugstores.

Forsikringerne skal du have styr på inden du tager afsted. Det gule sygesikringsbevis kan ikke bruges i USA, så du skal have en rejseforsikring med sygedækning. Derudover skal du også vurdere om du skal have bagageforsikring og afbestillingsforsikring. Kontakt dit rejsebureau, dit forsikringsselskab for at høre hvad de skal have for at forsikre dig. Du kan også sammenligne priserne med www.europaeiske.dk Prisen afhænger af din risikovillighed. Hvis du vil dækkes i alle ender, skal du nok regne med små 750,- pr. mand. Men undersøg det grundigt, der er mange penge at spare hvis du kigger dig ordentlig for.

Husk at mærketøj koster under det halve i USA, og med en lav dollarkurs er Outlets ren slaraffenland for shoppere der godt kan li' billigt tøj. Vi havde en ekstra kuffert med til tøj.

Oplevelserne

Nedenfor har jeg beskrevet turen i tekst og billeder. Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse!

Flyverturen København Los Angeles via München var ikke nogen større oplevelse. Det mest oprivende var helt klart da vi fløj over det sydlige Grønland. Det var fantastisk at se isbjerge og sneklædte landskaber. Vi fløj med Lufthansa og servicen var ikke overvældende, men alligevel tilfredstillende. Flyet havde helt klart set bedre tider, og den flyver som vi fløj til Malaysia med var helt klart i bedre stand og bedre udstyret. Men hvad kan man forvente for 7000 kr., når man skal transporteres 10.000 KM hver vej?

Efter en lang flyvetur landede vi endelig i LA. Vi var ikke de eneste der havde valgt denne destinition. Der flere tusinde som stod i kø for at komme gennem immigrationen, som gik MEGET langsomt - vi taler flere timer, så lang tid stod vi i kø. Ikke lige hvad man havde lyst til efter en så lang flyvetur

Efter flyveturen fik vi fat i vores bil og kørte til hotellet Holiday Inn Los Angeles Downtown. Da vi havde smidt bagagen. tog vi en køretur i LA downtown. Vi så bl.a. walk of fame på Hollywood Boulevard. Vejen er nok mest kendt fra filmen Pretty woman. Vi var godt smadret efter flyveturen, så vi valgte at kravle tidlig til ro, så vi var klar til at tage hul på programmet den følgende dag.

På andendagen besøgte vi Universal Studio. Det er helt sikkert et besøg værd. Vi troede at vi skulle ud og se studier og store kulisser. Det skulle vi også, men Universal Studio er et kæmpe stort forlystelsesland - helt klart en oplevelse. Det kan varmt anbefales at køre en tur rundt i kulisserne. Turen tager ca. 60 minutter og byder på fantastiske effekter. Man tror ikke sine egne øjne. Det hele er bare overvældende og storslået. Dernæst kan man prøve de forlystelser som man nu har lyst til..

Vi prøvede bl.a. Jurassic Park. En kæmpestor vandrutchebane. Alt er baseret på temaer fra tidligere film som Apollo 13, Dødens gab, Waterworld, Jurassic Park o.s.v. Og kulisserne er så virkelighedstro, at man kan blive helt i tvivl om man er med i filmen.

Det var meget varmt. Heldigvis står man i kø i skyggen og der er sprikleranlæg som afkøler publikum over det hele, ligesom man ser det i danske supermarkeder i grøntafdelingen.

Sørg for at have en masse vand med. Alt kan købes i selve parken, men man betaler for det og det er ikke billigt.

Link til Universal Studio

Efter Universal kørte vi til Anaheim, hvor vi skulle have 2 overnatninger. Vi valgte dette hotel, da de havde en gratis shuttle til Disneyland.

Frisk og veludhvilet kørte vi til Disneyland. Disneyland er opdelt i to parker. En Disneys California Adventure og en Disneyland Park. Sidstnævnte besøgte vi og var om man kan sige den klassiske del af Disneyland. Vi besøgte ikke Adventureparken, men jeg formoder at der var flere forlystelser til de lidt større børn. Vi havde hverken små eller store børn med. Vi fordelte os i alderen midt 20 til midt 50. Så jeg tror vi valgte den rigtige del, der var mange klassiske figurer og nogle flotte kulisser. Jeg tror at hvis man skal vælge mellem Disneyland og Universal Studio, så ville jeg vælge Universal. Jeg giver derfor Disneyland . Hvis man har små børn med eller ingen børn, så er parken at foretrække. Hvis man har lidt større børn, så skal man måske overveje Adventure. Jeg vil anbefale at man besøger både Disneyland og Universal Studio.

Link til Disneyland

Næste store mål på turen var Grand Canyon. Fra LA til Grand Canyon er der relativt langt, så vi valgte at overnatte på halvvejen.

Da vi kørte fra LA kørte vi gennem Joshua Tree National Park. Som det kan ses på billedet til venstre, så er Joshua træet en forvokset kaktus på en små tre meter, som står ude i ørknen. Parken er ca. 80 km. lang, og landskabet er meget monotont. Det var meget sjovt at se parken, men blev hurtigt ret monotont. Der var ikke mange gæster, man havde stort set de gode veje for sig selv. Det kan varmt anbefales at købe et National Park Pass til 50$, som giver adgang til alle nationalparker i USA. Det er hurtigt tjent ind og gælder vist et helt år!

Køb passet her

På vejen til Needles, som var vores mellemlandingsstation inden Grand Canyon, kørte vi på den historiske Route 66, og som det kan ses på billedet her til venstre sneg temperaturen sig op på 47 grader udenfor. Heldigvis har stort set alle biler Aircondition. Lad mig lige i samme åndedrag tilføje, at når man lejer en bil, så husk på at du skal sidde i den i lang tid. Vi kørte 5000 km. på 2½ uger, så det kan ikke betale sig at gå på kompromis. Vi betalte ca. 7000 kr. for bilen. Men så var der også 6 enkeltstående sæder på tre rækker med armlæn og med god bagageplads. Vi kørte i en 6-cylindret Oldsmobile.

Needles er en gammel trucker by, den bærer meget præg af at være et overnatningssted for truckere. Der var helt ulideligt varmt i ørknen også om aftenen. Heldigvis havde hotellet en lille pool man kunne blive afkølet i. Alt i alt vil jeg give Joshua Tree Park , men dagen som helhed . Det var imponerende at se ørknen, men også meget monotont. Heldigvis var vejene udenfor LA i god stand og med et godt køretøj, var turen behagelig.

Om morgenen på 5. dagen kørte vi mod Grand Canyon. På mellemvejen kørte vi gennem byen Sedona, som også kalde Red Rock Country. Der er nogle fantastiske klippeformationer som absolut er et besøg værd. Byen ligger alligevel på vejen til Grand Canyon, så det er dumt ikke lige at tage denne oplevelese med.

Med vores park pass havde vi gratis adgang til Grand Canyon. Man kan selv vælge om man vil bo inde i selve parken eller udenfor. Vi valgte at bo inde i parken. Bl.a. fordi de havde nogle meget tidlige morgenudflugter hvor man så solopgangen kl. 5 om morgenen. I forhold til mange af de andre hoteller vi boede på, så er kvaliteten noget lavere til prisen, men så bor man også lige i smørhullet. Den anden aften valgte vi at spise lige uden for Canyonen. På et rigtig western restaurant, hvor vi fik et kæmpe T-bone steak, med baked beans, og grillet majskolbe, en rigtig cowboyder-menu

Link til Grand Canyon

Vi havde ½1 dag i Grand Canyon. Landskabet er utrolig flot og det er absolut værd at se. Kløfterne er over to kilometer dybe og i bunden løber Colorado River. Men man bliver også hurtigt mæt af de imponerende klippeformationer. Jeg vil anbefale at man oplever solopgangen over kløften og man samtidig tager busen ud til yderspidsen og går hjem. Grand Canyon var den national park som var mest turistet. Jeg giver hele oplevelsen i Grand Canyon .


På syvendedagen kørte vi mod Zion National park. Det karakteristiske ved vores tur, var ganske ubevidst, at vores nationalpark-besøg blev mere og mere frodige. Vi lagde ud med Joshua, herefter Canyonen, så Zion, og til sidst den fantastikse Yosemite.

Link til Zion

Zion meget mere frodig en de tidligere vi havde set. Der var flotte klippeformationer med smeltevand fra de sneklædte bjergtinder. Det var en dejlig frodig og afkølende oplevelse. Vi havde ikke så meget tid i parken, vi nåede kun at være der 4-5 timer. Men vi nåede da at tage bussen rundt i parken, og gå en tur langs nogle af klipperne. Parken var velbesøgt, men slet ikke overrendt som Grand Canyon.

Fra Zion til Las Vegas kørte vi lige forbi Hoover Dam. En fantastiks bygning, som absolut er et kig værd. Vi gik ikke indenfor, men betragtede bygningen udefra, vhilket var en stor oplevelse i sig selv. Der var mange turister og lange køer, så vi valgte at køre videre mod Las Vegas. Den er absolut et besøg værd. Jeg giver den

Efter Zion, og på og på ottende dag, kørte vi til Las Vegas. Det er ren og skær ørken fra ende til anden, men så pludselig når man kører i ørknen, så ude i det fjerne kan man se de store hoteller - og vupti, som fra trolden op af en æske - ligger der en by midt ude i ørknen.

Vi ankom til Las Vegas meget trætte og midt på dagen. Der er altid fuld gang i Las Vegas og vores førstehånds indtryk af byen var, "lad os komme ud herfra igen". I dagslys er Las Vegas ikke så imponerende. Men når solen går ned, og de kulørte lamper tændes, så oplever man for alvor hvad det vil sige at besøge Las Vegas. At gå en aftentur op ad " The Strip" er en stor oplevelse, selvom temperaturen sent på aftnen stadig ligger på 30 grader, så er det meget mere behageligt end om dagen, hvor temperaturen hurtigt kommer op på 45 grader.

Hotellerne er simpelthen fabelagtige. Lad mig nævne i flæng, The Mirage, Venetian, Paris, Caesars Palace, Flamingo, Circus Circus og mange flere.

Link til Las Vegas

Vi boede på Circus Circus. Et pænt hotel uden at være prangende. Men det er stort KÆMPE stort. Der er en indendørs forlystelsespark, kæmpe Casino, alt er bare kæmpe og det har åbent døgnet rundt.

Det kan varmt anbefales at besøge Las Vegas. Alt er storslået, og overraskende nok, så er det faktisk billigt at bo i Las Vegas, i hvertfald i hverdagene. Priserne stiger til det dobbelte i weekenden, men stadig, så bor man billigt. Se bare billederne, Eiffeltårnet i halv størrelse, et komplet Venedig. Det er en fornøjelse i sig selv bare at gå fra hotel til hotel. Las Vegas er selvfølgelig kendt for casinoerne, og de ligger der også i stor stil. Hvert hotel har sit eget Casino. Og de kæmper alle for at byde dig velkommen, du kan altid få nogle gratis jetoner på et hotel som du har booket dig ind hos. Du kan selvfølgelig også blive gift, eller leje en Ferrari. Kort sagt, Las Vegas er en oplevelse. Selv om aftenen føler man sig meget sikker når man går på The Strip, vi følte ingen fare for overfald eller lignende, alle er beruset af livet og kulisserne i Las Vegas.

På 10. dagen skulle turen gå mod Yosemite. Det skulle vise sig at det var den mest frodige af alle de nationalparker vi så. På vejen dertil kørte vi igennem Death Valley.

Death Valley er et stort område, så nogle steder ligger under havets overflade. Det er ligesom at køre rundt i en mikroovn. Der er overdrevet varmt. Vi målte 48 grader der - puha, det var varmt. Vi havde en sjov oplevelse. Det er nemlig sådan, at ligesom alle bilproducenter afprøver deres biler i koldt føre i det nordlige skandinavien, så afprøver alle bilproducenter deres aircondition-anlæg i Death Valley. Vi var så heldige at se en bil camufleret i sort plast som ræsede forbi os. Det var helt sikkert en ny model som endnu ikke er kommet på markedet.

Vi overnattede på østsiden af Yosemite, for dagen efter at køre gennem parken og så overnatte på vestsiden inden turen gik mod San Francisco. Vi brugte vores National Park Pass som gave os gratis adgang til parken.

Yosemite er en fantastisk oplevelse. Det er ubetinget en oplevelse. Naturen er dejlig frodig og grøn. Der er mange flotte og klare søer og "rivers". Flotte bjergtinder, og klimaet er dejlig behageligt.

 

Der skulle efter sigende være mange brune bjørne, men vi så ikke en eneste. Men ved parkeringspladser var der store skilte som opfordrede til at man gemte al mad god af vejen, ellers kom bjørnene på uventede besøg og åbnede alt hvad der kunne åbnes, inkl. bildøre. Det var sådan, at der var opstillede anti-bear-containers, hvor man kunne opbevare sin mad i.

En af hovedattraktionerne i Yosemite er helt klart at gå en 2 km. rute i det kuperede terræn, hvor man oplever Coastal Redwood og Giant Sequoia-træerne. Det er kæmpetræer, som kan bliver flere 1000 år gamle og blive op til 115 meter høje.

 

Om natten inden vi kørte til San Francisco overnattede vi i en lille flække som hed Groveland. Det var en rigtig gammel guldgraver by, og det bar stemningen og husene i byen også præg af. Vi boede på Hotel Charlotte. Et lille familieejet hotel med kun ti værelserne. Værelserne havde ikke et nummer, men derimod et navn. Det var ikke særligt luksuiøst, men helt klart værd at opleve, hvis man ikke er for kræsen i sit hotelvalg.Værterne var meget flinke.

Ligeledes kan det anbefales at besøge den lokale saloon. Vi var absolut de eneste turister der besøgte saloonen. Så vi oplevede den den rigtige saloon-stemning i en lille amerikansk provinsby. Groveland er helt klart en oplevelse.
Efter Groveland og en veloverstået ekspedition i Yosemite, tog vi kurs mod kysten. Vi havde planlagt tre dages overnatning i San Francisco. Den første oplevelse når man kommer til San Francisco er den røde bro som man skal køre over for at komme til byen. Det er en flot konstruktion, desværre var det lidt overskyet, så broen stod ikke helt så klart.

Det skulle senere vise sig at skyerne over San Francisco er stort set permanente. Det er noget med nogle geologiske og geografiske forhold, som gør at der ud for kysten altid dannes skyer fordi det opvarmede havvand fordamper og stiger ind over kysten. Det var første gang på turen at vi havde brug for lange bukser og jakke. Temperaturen lå på 15-18 grader midt om sommeren.

Vi begyndte dagen med en lille byvandring, men det var nu ikke nogen stor oplevelse.Der var en masse pæne begninger, men antallet af hjemløse stjal billedet. Der er utrolig mange hjemløse i USA. Det er noget med San Francisco er en af de eneste stater i USA som yder bistand til hjemløse, ja jeg har enddog hørt røster som mener at andre stater udlover gratis envejsbilletter til SF for alle hjemløse. Det var også den eneste by hvor vi for alvor oplevede problemet. I dagtimerne var det ikke så slemt, men om aftenen følte man sig ikke tryg ved at gå på gaden.

SF er kendt for sine mange sporvogne og er man interesseret i sådanne køretøjer er det sjovt at se alle de forskellige typer. De har en enkelt rute, fra centrum af byen og ud til Fisherman's Wharf. Man kører i en af de rigtig gamle sporvogne som er blevet restaureret. Hvis ikke det var fordi at køen var flere timer lang, så havde vi bestemt prøvet turen.

Fisherman's Warf og Pier 39 er klassiske turistmål. Der er tale om en gammel havn som for alvor er shinet op til turisterne med kulærte lamper og salg af en masse souviniers. Ligeledes er der både der sejler i pendulfart til Alcatraz - dem berygtede fangeø, bla. kendt fra filmen The Rock. Det så alt for turistede ud til vores smag, så vi besøgte heller ikke "The Rock". En anden sjov detalje ved Pier 39 er at der er en masse søløver som har slået sig ned i havnebassinet. Der er over 100 som ligger og soler sig og gør ad hinanden.

Chinatown er en lille bydel i SF, og er også et besøg værd. Det er kun min anden China Town, som jeg har set og efter signende har mange storbyer en sådan. Jeg synes dog at China Town i Kuala Lumpur var mere imponerende, men det er altid sjovt at besøge China Towns hvis man har et kreglergen ;-)

Den Absolut største oplevelse i SF er helt klart vejene. Byen er utroligt kuperet og det går op og ned ad bakke over det hele i byen, og vi taler ikke små stigninger. Nogle steder er det ulovligt at holde paralleltparkeret, fordi vejene er så stejle. Det er både en oplevelse dag og nat og køre en tur. Samtidig kan man lige smutte forbi Nob Hill, som hører til den pænere del af SF. Alt i alt vil jeg give SF . Vi havde fejlagtigt beregnet 3½ dag til SF, vi kunne sagtens have set det som vi synes var værd at se på 1½ dag. Men ok, så fik vi også tid til at køre ind i landet og se på vinmarker og shoppe i Outlets.Efter SF gik turen Pismo Beach. Efter de to første uguer var hensigten at vi skulle slænge os på stranden. Vi har selvfølgelig fulgt med i Beverly Hill's, Bay Watch m.m., og det ser det også ud til altid at være fint vejr, men vi må nok sige at vi blev overrasket.

Himlen var klar og solen skinnede, mem vandet var bestemt ikke for varmt og det blæste også. Men vi skulle selvfølgelig ikke snyde os selv for at prale med at vi havde badet i Stillehavet. På med badetøjet og så bare afsted. Ud i bølgen blå, men uhhh det var koldt. Men nu har vi gjort det, og jeg tror ingen af os har fortrudt det. Vi boede på et fantastisk hotel - ok, det var også feriens dyreste, men hotellet lå også lige på stranden, og værelserne var fantastiske, der var udendørs spa, tagterasse hvor man kunne sole sig og ligge i læ, det hele var bare i orden. Hotellet om omegnen var en oplevelse.

Da det nu ikke var vejr til at ligge på stranden gik vi en tur ud på den store badebro som man kan skimte på billedet. Herfra kunne vi se mange ambititiøse unge mennesker øve sig med deres surfboard og de små bøljer der nu var. Helt ude på spidsen af molen sad et par pelikaner og nødt vejret. Bedst af alt var dog, da vi ude i havet så et par hvaler bruste ud - det var første gange for de fleste af os, at vi så en hval.

På andendagen besøgte vi Hearst Castle. Et slot som var ejet af en stor mediemand i begyndelsen af 1900-tallet. Se bare billedet til højre, fantastisk slot men entrepriserne var også derefter, hvis man skulle besøge alle fem attraktioner, så kostede det langt over 100$ pr. mand. Vi nøjedes med at besøge en del, hvilket kun kostede 25$ pr. mand. En oplevelse.


Efter et par dages "badeferie" gik turen tilbage mod LA hvor Luftwaffe (alias Lufthansa) ventede på at flyve os hjem.. Vi valgte at køre ad den berømte highway 1. Det er en utrolig flot køretur. Det er gode veje, men de man sving og bakker gør at chaufføren skal holde tungen lige i munden. Man passerer adskellige mindre broer. Det er helt klart anbefalelsesværdigt at køre turen. Hele turen kører man med det brusende Stillehavet på den ene side og der er mange muligheder for at stoppe bilen i få et fantastisk view. Køreturen er helt klart en oplevelse.

På halvvejen ligger en by som hedder Solvang. Efter sigende skulle det være en lille flække i USA hvor mange danskere har slået sig ned. Der hænger danske flag over det hele og mange af skiltene i butikkerne er på dansk, ligesom mange vejnavne og bygninger har rødder i den danske historie. Personligt blev jeg ikke så imponeret af oplevelsen og giver den . Jeg er ikke typen der rejser 10.000 km for at opleve butikker som bærer præg af en dansk-amerikansk kultur, men ok, det af der meget sjovt lige at se, men forvent ikke at du kan bruge en hel dag i byen.

 

Tilbage i LA og den sidste overnatning på amerikans grund i denne omgang. Jeg er sikker på at det ikke er sidste gang vi skal besøge USA. Landet er utrolig frit og fantastisk stort og meget varieret. Der er plads til alle og noget for enhver smag.

Noget af det første man oplever i USA er bilerne. I forhold til Danmark kører amerikanerne rundt i store biler. Hvis man er fan af mærket Hummer, som jeg er, så kan det varmt anbefales lige at køre et smut forbi en forhandler. Der var nok omkring 40 Hummer'e hvilket du ikke finder hos nogen forhandler i Danmark.

Vi brugte den sidste dag i LA på at få set nogle af de steder man bare skal se. Den første dag på ferien fik vi ikke set det hele, derfor var sidstedagen en opsamlingsdag. De sidste indkøb skulle gøres. Vi skulle selvfølgelig også lige en tur op og ned af Rodeo Drive - du husker nok navnet fra Pretty Woman. En tur på denne gade skal man ikke gå glip af, det er helt klart en oplevelse, men husk at lade kreditkortet blive liggende i lommen - det er ikke billigt ;-)

 Det ville vi gøre om:

Jeg vil give hele vores tur . Skulle den have opnået fem stjerner, så skulle vi inden ferien start have foretaget følgende ændringer:

  • Grand Canyon kan sagtens nåes med en enkelt overnatning. Det er dyrt at boi området og det kan sagtens ses på 1½ dag. Alternativt skulle vi have planlagt at gå ned af stierne og helt ned i bunden af canyonen, så havde to overnatninger været passend.
  • Der skal sættes en hel dag af til Zion. Det er ikke nok at man kommer der om formiddagen og kører derfra om aftenen. Jeg ville have taget yderligere en overnatning i Zion, så vi rigtig kunne se hvor dejlig frisk parken var.
  • Jeg ville også have foretrukket yderligere en dag i Yosemite. Vi var så uheldige at en af vores rejsedeltagere blev syge, så vi ikke fik set så meget af Yosemeite. To overnatninger på hotel Charlotte havde været passende.
  • San Fransico var lidt skuffende, derfor ville jeg skære det ned til to overnatninger i byen.
  • Summa sumarum: en dag mindre i Grand Canyon og SF. Hvorimod opholdet i Zion og Yosemite begge skulle forlænges med en dag.

Det var slut på min rejsebeskrivelse. Hvis du har ris eller ros, eller gerne vil høre nærmere, så er du mere end velkommen til at skrive til mig.

Skriv til mig

Rejsebeskrivelsen er sidst opdateret:

 


Bookmark and Share

,